Team Belgium U18 verliest tegen buurland Nederland Team Belgium U18 verliest tegen buurland Nederland

SOFIA – Vandaag, zaterdag 1 april, speelde Team Belgium U18 de vierde wedstrijd van zijn WK-campagne op het IIHF WK DIV2B in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Tegenstander van deze vierde wedstrijd was buurland Nederland.

De Belgen starten sterk aan de match. We zien een hardwerkend team op het ijs staan.  Regelmatig verdwijnt een speler van Oranje naar de strafbank en dat werkt in het voordeel van de Belgen. Tot twee keer toe benutten onze jongens de powerplay ten volle. Team Belgium scoort een eerste keer in de zesde minuut tegen een Oranje met twee man in de strafbank. Toby Gentri knalt de puck tegen de Nederlandse netten op assist van Stefan Aben. In de laatste minuut van de eerste periode staat Team Belgium opnieuw in de meerderheid op het ijs. Ditmaal werkt Felix Poitras de powerplay af via Eliot Sallendre.

In de tweede periode blijft Team Belgium druk zetten op het Nederlandse doel en het lijkt erop dat het team gaat stunten tegen de favoriet en leider van het klassement. Echter, Nederland kan bijbenen. In de 33steminuut kan Twanne Haisma Tibe Palinckx verschalken via een lang-afstandsschot.

In de derde periode kan Oranje de kloof dichten in de vijfde minuut van de periode. De Nederlanders geraken in hun flow en amper twee minuten later scoort Oranje opnieuw. Met nog drie minuten op de klok tikken de Nederlanders een vierde maal de puck voorbij Palinckx en bezegelen ze het lot van de Belgen. De wedstrijd tegen Australië wordt beslissend voor degradatie of niet.

Eindscore BEL vs. NED: 2-4 (2-0; 0-1; 0-3) met doelpunten van Toby Gentri en Felix Poitras.

MVP Team Belgium: #12 Dries Schoovaerts