Team Belgium U18 verliest nipt eerste WK-wedstrijd tegen Chinese Taipei Team Belgium U18 verliest nipt eerste WK-wedstrijd tegen Chinese Taipei

SOFIA – De nationale selectie U18 heren startte vandaag, 27 maart, hun WK-campagne in de Bulgaarse hoofdstad Sofia, waarvan hun leeftijdsgenoten bij de dames eerder dit jaar met zilver terugkeerden. Tegenstanders zijn Chinese Taipei, China, Australië, Nederland en gastland Bulgarije.

De eerste tegenstander van de Belgen was Chinese Taipei. Team Belgium start de wedstrijd goed en neemt de leiding in de eerste periode via een doelpunt van Kacper Raciborski, die solo scoort in de veertiende minuut. Door puckverlies van de tegenstander forceert Raciborski en break away, komt helemaal alleen voor de goalie en werkt af.

In de tweede periode kan Chinese Taipei in de zevende minuut bijbenen met de gelijkmaker. Tegen het einde van de periode nemen ze de leiding door binnen de minuut twee snelle tegendoelpunten te scoren, een keer op de rebound en een tweede maal door een fout van de verdediging.

Bij de aanvang van de derde periode dicht Daan Vermeulen echter de kloof met een tweede doelpunt voor de Belgen. Hij knalt een hard afstandsschot tegen de Taipeise netten.

In de 56ste minuut scoort Tibo van Reeth de gelijkmaker. De Belgen zitten helemaal terug in de wedstrijd. De ontnuchtering valt echter wanneer met amper 11 seconden op de klok Chinese Taipei het lot van de Belgen bezegeld met een vierde doelpunt.

Eindscore: 3-4 (1-0; 0-3; 2-1) met doelpunten van Kacper Raciborski, Daan Vermeulen, Tibo van Reeth

MVP Team Belgium: #1 Gregor Steegmans (G)

“We zijn sterk gestart in de eerste periode waar iedereen zijn job deed,” reageert coach Marc Fransen vanuit Sofia. “De eerste periode zijn we zonder twijfel het dominerende team. In de tweede periode pakken we echter veel te veel straffen. We hebben een tiental minuten aan penalty killing moeten doen. Daardoor laten we de tegenpartij in de wedstrijd komen, en geven we ze kansen en die hebben ze dan ook benut. We hebben de wedstrijd verloren in de tweede periode, niet in de derde. In die laatste periode komen we trouwens sterk terug. Weinig straffen, we trekken de match gelijk. En dan ontbreekt de discipline om die wedstrijd uit te spelen zoals het hoort. In de laatste fase krijgen we een 3 op 1. Onze goalie pakt het eerste shot, het tweede en dan komt de rebound en daar gaan we de mist in. Het is wat het is. Morgen hebben we een nieuwe opdracht en we gaan er alles aan doen om die klus te klaren.”