WK U20: Belgen domineren wedstrijd tegen Mexico WK U20: Belgen domineren wedstrijd tegen Mexico

REYKJAVIK – Na een welverdiende rustdag, speelt Team Belgium U20 zijn derde wedstrijd op het WK DIV2B in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Tegenstander ditmaal was Mexico. Vrij snel, in de derde minuut, komen de Belgen via Lowie VREYS op voorsprong via een wel benutte powerplay. In de achtste minuut verdwijnt Flavio DEVERCHIN naar de strafbank voor hooking. De Belgen spelen twee minuten in de minderheid, maar dat weerhoudt hen niet om opnieuw te scoren. Lowie VREYS knalt voor een tweede maal de puck voorbij de Mexicaanse goalie Fernando GARCIA. Met nog enkele seconden op de klok scoren de Belgen een derde doelpunt om deze eerste periode met een comfortabele voorsprong af te ronden. En dit via Axel VAN GORP geassisteerd door Ian POUKENS en Flavio DEVERCHIN.

Van die comfortabele kloof blijft in de tweede periode haast geen spaander over ... De Belgen lijken wel een ander team. En de Mexicanen profiteren daarvan. In de 29ste minuut scoort Maximiliano ARGANDONA de eerste goal, amper vier minuten later valt het tweede tegendoelpunt via Luis VALENCIA, in een powerplay waarbij Tobi GENTRY wegens hooking vanuit de strafbank mag toekijken. Een periode om snel te vergeten.

En dat lukt ook want amper drie minuten in de derde periode slaat Tijs VREYS toe via Tobi GENTRY en Rik CUYLEN. Vijf minuten later, staan de Belgen met een mannetje meer op het ijs en wordt de powerplay netjes afgewerkt door Eneas PALMAERTS via Warre VANMONTFOORT en Lowie VREYS. De Mexicanen blijven verder kansloos terwijl de Belgen een tweede overwinning op zak steken. Eindscore: 5-3 (3-0; 0-2; 2-0) met doelpunten van Lowie Vreys (3), Tijs Vreys en Eneas Palmaerts.

Coach Gil Paelinck reageerde vanuit Reykjavik met gemengde gevoelens. “Blij met de punten, maar wel een hele slechte tweede periode. Evenwel deden ze genoeg om te winnen. Ze moeten echter drie goede periodes spelen, willen ze iets bereiken in dit toernooi. Het is een wereldkampioenschap, je kunt geen periode vrijaf nemen, zoiets is gewoonweg uitgesloten.”