WK U20 in IJsland: Belgen winnen thriller van gastland! WK U20 in IJsland: Belgen winnen thriller van gastland!

REYKJAVIK - Opnieuw een thriller van formaat vandaag, 17 januari, de tweede speeldag voor Team Belgium U20 op het WK DIV2B in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Na de nederlaag in overtime tegen China, kwamen de Belgen vastberaden op het ijs om het op te nemen tegen gastland IJsland. Geen gemakkelijke opgave tegen het team met thuisvoordeel en de vanzelfsprekende achterban in de tribune.

In de dertiende minuut komt het gastland op voorsprong via Viggo HLYNSSON. Pas halverwege de tweede periode kunnen de Belgen tegenscoren. Team Captain Rik CUYLEN zet voor, Tijs VREYS werkt af. En dan volgt een buitenkans. Amper een minuut later krijgt België een penalty shot toegewezen. Tijs VREYS is aan zet en werkt doeltreffend af. De Belgen staan op kop! Niet langer echter want in de 34ste minuut zet Hakon MAGNUSSON de gelijkmaker op het scorebord.

Bij aanvang van de laatste periode belandt Lowie VREYS in de strafbank voor tripping. IJsland benut de powerplay en markeert een derde doelpunt via Kristjan JOHANNESSON. Echter, Lowie VREYS neemt weerwraak en geeft de aanzet aan broer Tijs voor de gelijkmaker. Met nog vijf minuten op de klok scoort Captain CUYLEN het vierde doelpunt via Tijs VREYS. Op zoek naar de gelijkmaker wisselt de IJslandse coach zijn goalie voor een veldspeler als ultieme poging om de wedstrijd naar de verleningen te slepen. De IJslanders verliezen echter de puck echter in het Belgische verdedigingsvak waarbij Tijs VREYS de puck passeert naar Rik CUYLEN die met een doeltreffend afstand shot vanachter de blauwe lijn de puck in het lege IJslandse net drilt. Eindscore: 5-3 (0-1-; 2-1; 3-1) met doelpunten van Tijs Vreys (3) & Rik Cuylen (2).

“De spelers waren gedreven. Deze wedstijd was dan ook een ongelofelijke opsteker na de bittere pil van gisteren," aldus coach Gil Paelinck na de wedstrijd.