U18 NT terug met de voetjes op de grond voor het WK in Istanbul U18 NT terug met de voetjes op de grond voor het WK in Istanbul

TILBURG- De nationale ploeg U18 van België en Nederland namen het tegen elkaar op in een vriendschappelijke wedstrijd. Voor de Belgen een generale repetitie. Voor hun is het een laatste test voor het WK in Istanbul. In de eerste periode kunnen ze stand houden maar in de tweede periode kreeg Nederland veel zelfvertrouwen en konden ze tot 5 doelpunten uitlopen. De derde periode was van beide ploegen slordig maar de Nederlanders overtuigde ook in deze periode net iets meer dan de Belgen.

Final score: 9-2 (1-2; 6-0; 2-0)

Periode 1: De seconden kon je niet op je 2 handen tellen of de Nederlanders hadden het eerste doelpunt al gemaakt. Ze hadden exact 7 seconden nodig om de Belgische U18 jongens te kloppen.- Geen ideaal begin maar een wake-up call. Finn Gregory zorgde voor de gelijkmaker na een halve periode op assist van Toon Geenen. Vijf minuten later was het omgekeerd Toon Geenen kon de Belgen op voorsprong brengen op assist van Finn Gregory.

Periode 2: De Belgen konden meteen druk zetten na de pauze en dwong zo twee opeenvolgende straffen af. Maar vier minuten met één speler meer was niet genoeg. De puck werd mooi rond gespeeld maar de jongens van de Belgische nationale ploeg konden te weinig grote kansen creëren. Meteen na de straf van de Nederlanders kwam er een tegenaanval en de potjes hingen weer gelijk. De Nederlanders kregen vertrouwen en na een mooie individuele actie van Stijn Adingra stonden ze op voorsprong. Beide ploegen wisselen van goalie zodat iedereen evenveel ijstijd krijgt. De 7 volgende minuten waren zeer moeilijk voor de Belgen. Ze kwamen maar enkele keren in het aanvalsvak maar verdedigend was het nog veel moeilijker. In de laatste zeven minuten konden de Nederlanders uitlopen tot 7-2.

Periode 3: De Belgen komen uit de kleedkamer met de taak om deze periode te winnen. Het loopt toch stroef. Ze hebben moeite met de puck het aanvallende vak in te krijgen. Na veel slordigheden en slecht uitverdedigen kunnen de Nederlander toch als eerste aan het kanon. Een goede pass van Jari Versantvoort en goed weggelegd van Donny van Belkom. De Belgen komen niet meer aan goede kansen en de wedstrijd eindigt op 9-2 in het voordeel van de U18 nationale ploeg van de Nederlanders.

Posted on February 26, 2024 at 22:18 by AL