U18 NT wint met 5-6 van Divisie 1 ploeg Young Chiefs U18 NT wint met 5-6 van Divisie 1 ploeg Young Chiefs

LEUVEN - Het nationaal team U18 nam het vandaag op tegen de Young Chiefs. In de eerste periode konden de Young Chiefs een paar keer goed uit de hoek komen. Maar de doelpunten vielen aan de andere zijde. Het nationaal team kon 4 doelpunten uitlopen maar de Young Chiefs kwamen terug tot 5-5. In minuut 56 kon Toon Geenen zorgen voor het winnende doelpunt voor de nationale ploeg.

Final score: 5-6 (0-1; 1-3; 4-2)

De Young Chiefs begonnen sterk aan de wedstrijd. Enkele vroege kansen waar de verdediging en de goalie van het nationaal team hun uiterste beste moesten doen om een vroege tegengoal te vermijden. De nationale ploeg komt al snel in de wedstrijd. Veel kansen en veel schoten op goal zorgen voor het eerste doelpunt van de wedstrijd, in het voordeel van de nationale ploeg. Guillaume Gommeren scoorde op assist van Arsian Van De Brande. De Young Chiefs pakte enkele straffen maar het nationaal team kon hier niet van profiteren. De eerste periode eindigde 0-1 voor het NT.

Het nationaal team kwam sterk uit de kleedkamer. De Young Chiefs geraakten niet meer in het aanvallende vak maar goalie Stijn Raeymakers kon een tweede doelpunt lang vermijden. Maar het moest er van komen. Dries Schoovaerts kon het schot van Sjarel Willems voorbij de goalie tikken. Tijd voor een goaliewissel in het midden van de periode. Vijf minuten later scoorde Toon Geenen de 0-3. Nog geen twee minuten later kon Daan Vermeulen de 0-4 al wegleggen tijden een powerplay. Een ruime voorsprong voor het NT. In de laatste minuut van de periode konden de Young Chiefs nog eens uitbreken en Warre Vanmontfort scoorde de 1-4.

De Young Chiefs zijn weer wakker aan het begin van de derde periode. 35 seconden heeft Warre Vanmontfort nodig om de  voorsprong van het NT te halveren. Het spel gaat op en neer maar de Young Chiefs hebben de meeste kansen. Alle kansen zorgen er dan ook voor dat Thomas Delport de Young Chiefs tot op één doelpunt van het NT kan brengen. Het NT is weer wakker. Enkele keren mooi opbouwen maar geen echte kansen tot Finn Gregory een ideale pass geeft aan Dries Schoovaerts. Die kan de one-timer mooi wegleggen. Warre Vanmontfort en Sakari van Eecke Laaksonen trekken de wedstrijd weel gelijk. Maar Toon Geenen neemt het voortouw in handen en zet het NT weer op voorsprong. 5-6 in het voordeel van het NT.

Posted on February 22, 2024 at 23:33 by AL