Team Belgium start WK in Istanbul met winst tegen Nieuw-Zeeland Team Belgium start WK in Istanbul met winst tegen Nieuw-Zeeland

ISTANBUL – Het nationale herenteam speelde vandaag, maandag 17 april, zijn eerste wedstrijd op het WK in divisie 2B in het Turkse Istanbul. Tegenstander in deze eerste partij was Nieuw-Zeeland.

Na een weinig eventvolle eerste periode, lukt het de Belgen een eerste doelpunt te scoren halverwege de tweede. Team Belgium zet zware druk op het doel van de tegenstander en in de 29ste minuut tikt Boris Kolyasnikov de puck in de Nieuw-Zeelandse netten via Rik Cuylen en Mauro Pyl.

Het is pas in de derde periode dat onze jongens echt op dreef komen. Vijf minuten in de periode zet Ben Coolen de 2 op het scorebord na aanzet van Iniaz Steyaert en Brent Bogaerts. Enkele minuten later reageert Nieuw-Zeeland met een tegendoelpunt om de kloof te dichten. Tevergeefs echter, want via een mooie aanzet van Arne Van Espe werkt Ben Van den Bogaert foutloos af. Amper een minuut later verschalkt Sam Verelst opnieuw de Nieuw-Zeelandse goalie via een rake pas van Ben Coolen wat meteen het finale resultaat vastlegt.

“Dit was een prima start van onze WK-campagne,” reageert Coach Jeffrey van Iersel vanuit Istanbul. “We hebben de wedstrijd goed gedomineerd, hebben gedisciplineerd gespeeld. Iedereen heeft zijn taken goed uitgevoerd. Bovendien hebben we veel kansen gecreëerd en weinig opportuniteiten aan de tegenstander weggegeven.”

Eindscore NZL vs. BEL: 1-4 (0-0; 0-1; 1-3) met doelpunten van Boris Kolyasnikov, Ben Coolen, Ben Van den Bogaert & Sam Verelst

MVP Match Team Belgium: #4 Arne Van Espe