China te sterk voor Team Belgium China te sterk voor Team Belgium

SOFIA – Vandaag, donderdag 30 maart, speelde Team Belgium U18 de derde wedstrijd van zijn WK-campagne op het IIHF WK DIV2B in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Tegenstander van deze derde wedstrijd was China.

In de eerste periode slaan de Chinezen vrij snel een bres in de Belgische verdediging. Met Owen Bernard in de strafbank voor cross-checking krijgt China een eerste powerplay die de Aziaten ten volle benutten waardoor goalie Tibe Palinckx in de zevende minuut wordt verschalkt. Amper twee minuten later valt een tweede doelpunt. In de laatste minuut krijgt China een derde kans die ook wordt benut. Echter, terwijl deze laatste minuut verder wegtikt, benut Dylan Hendrix een scoringkans ten volle en doet hiermee een eerste poging om de kloof te dichten.

In de tweede perioden wordt op dat elan verder gebouwd. Want amper twee minuten in deze periode scoort Owen Bernard het tweede doelpunt voor Team Belgium via Damien Lemaire en Dylan Hendrix. Echter, Team China loopt halverwege de periode opnieuw uit met een vierde doelpunt.

In de derde periode verbreedt Team China de kloof nog meer. De Chinezen scoren nog tweemaal, tegendoelpunten van de Belgen blijven uit. Met drie nederlagen op rij komt de strijd voor de degradatie steeds dichterbij.

Eindscore CHN vs. BEL: 6-2 (3-1; 1-1; 2-0) met doelpunten van Dylan Hendrix en Owen Bernard

MVP Team Belgium: #18 Quinten Levecque