WK U18 Dames: Belgische meiden verslaan Estland met 7-0 WK U18 Dames: Belgische meiden verslaan Estland met 7-0

SOFIA – Vandaag, 27 januari, speelde het nationale damesteam U18 de tweede wedstrijd van haar WK-campagne DIV2B in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. De tegenstander van deze tweedse speeldag was Estland.

De eerste periode wordt duidelijk gedomineerd door de Belgische meiden. Met uitzondering van enkele Estse ‘speldeprikken’ in het Belgische verdedigingsvak, speelt de wedstrijd zich voornamelijk af aan de kant van Estland. De Belgen krijgen keer op keer de opportuniteit om te scoren, spelen de puck goed rond, echter de afwerking laat op zich wachten. Goalie Sofia SALAMATINA houdt haar team in de wedstrijd. Een gaatje vinden om te scoren lukt gewoon niet.

In de tweede periode komt daar gelukkig verandering in. Eenmaal dat gaatje gevonden, blijkt het scoren nu vanzelf te gaan. Amper veertig seconden in de tweede periode breekt Fenna SEMPELS de ‘betovering’ en zet ze via Camille SOMMERSCHUH het eerste doelpunt op het scorebord. Twee minuten later volgt er een treffer van Louise PAULISSEN op assist van Anke STEENO. En nog een minuut later scoort Camille SOMMERSCHUH via Abby AZITEMINA KUDIDILA. In amper vijf minuten hebben de Belgen een kloof geslagen die moeilijk te dichten wordt. En de doelpuntenkermis gaat nog door. In de tweede halft van de periode verdubbelt het trio SEMPELS, SOMMERSCHUH en PAULISSEN de score tot een 6-0 voorsprong.

In de derde periode wordt het weer lastiger om te scoren. Louise PAULISSEN legt uiteindelijk de eindscore vast met een zevende doelpunt via Anke STEENO and Noor MEULEBROUCK.

Eindscore:  BEL-EST: 7-0 (0-0; 6-0;1-0) met doelpunten van Sempels (2), Sommerschuh (2), Paulissens (3).

MVP Team Belgium: Abby Azitemina Kudiddila