Team Belgium overklast Mexico met dubbel cijfers Team Belgium overklast Mexico met dubbel cijfers

ISTANBUL - Het nationale herenteam speelde vandaag, donderdag 20 april, zijn derde wedstrijd op het WK in divisie 2B in het Turkse Istanbul. De derde tegenstander van de Belgen was Mexico.

In de eerste periode wordt vrij snel duidelijk dat de Belgen het sterkste team op het ijs zijn. Team Belgium zet dan ook het Mexicaanse doel stevig onder druk en dat levert resultaat op want in de negende minuut scoort Vadim Gyesbreghs het eerste doelpunt voor België, op assist van Sam Verelst, evenwel shorthanded want Brent Bogaerts zit een straf uit voor holding. Lowie Cuyaerts krijgt een opportuniteit om het tweede doelpunt te scoren, maar wordt afgestopt door goalie Toma Payro. Ook Dries Blockx komt alleen voor het Mexicaanse doel, maar Payro houdt opnieuw stand. In de twaalfde minuut is Sam Verelst wel succesvol. Ben Bogaert en Ben Coolen geven aan. Twee minuten later profiteert Rik Cuylen van een foutje in de Mexicaanse verdediging en scoort het derde doelpunt. Vijf minuten voor het einde van de periode zet Ben Coolen de vier op het scoreboard.

Met twee Mexicanen op de strafbank, overklast Team Belgium met de powerplay bij aanvang van de tweede periode. Amper na 35 seconden valt het vijfde doelpunt. Opnieuw Gyesbreghs die scoort. Alec James en Dries Blockx assisteren. In de tweede minuut kunnen de Mexicanen een eerste keer tegenscoren via Tyler Chavez. Amper twee minuten later zijn de Belgen er weer. Alec James scoort het zesde doelpunt op een breakaway. De Mexicanen proberen hetzelfde, maar worden afgestopt door Jelle Lievens. In de tweede helft van deze periode scoren de Belgen nog twee keer via Ben Van den Bogaert en Sandro Bosmans. Net voor het periode einde scoort Mexico een tweede keer.

In de derde periode blijven de Belgen verder uitlopen om uiteindelijk met dubbele cijfers te winnen van een veel zwakker Mexico. Dries Blockx, Ben Van den Bogaert en Sam Verelst terroriseren in deze periode het Mexicaanse doel met resultaat.

Eindscore BEL vs. MEX: 11-2(4-0; 4-2; 3-0) met doelpunten van Vadim Gyesbreghs (2), Sam Verelst (2), Rik Cuylen, Ben Coolen, Alec James, Ben Van den Bogaert (2), Sandro Bosmans, Dries Blockx.

MVP Match Team Belgium: #17 Sam Verelst