Verenigde Arabische Emiraten doen Team Belgium nipt in het zand bijten Verenigde Arabische Emiraten doen Team Belgium nipt in het zand bijten

ISTANBUL - Het nationale herenteam speelde vandaag, dinsdag 18 april, zijn tweede wedstrijd op het WK in divisie 2B in het Turkse Istanbul. De tweede tegenstander van de Belgen was het team van de Verenigde Arabische Emiraten.

Gepromoveerd naar DIV2B na een succesvol toernooi in DIV3A vorig jaar en met een team roster tjokvol met Russisch klinkende namen liet Team UAE in de eerste wedstrijd tegen gastland Turkije met een 8-0 overwinning reeds duidelijk merken dat ze heel wat hockey power in huis hebben.

Kort in de eerste periode was het dan ook meteen raak. Amper een minuut in de wedstrijd scoort Ali Al Haddid aangezet door teamgenoten Artem Klavdiev en Luka Vukoja de eerste goal voor Team UAE. In de vierde minuut volgt het tweede doelpunt door Ilia Chuikov op assist van Sergei Kuznetsov en Mate Tomljenovic.

Wanneer in de tweede periode Jeffie Versin naar de strafbank wordt gezonden voor hooking, slaat Team UAE opnieuw toe door de powerplay te benutten. Kuznetsov op assist van Maxim Zhakharau. Halverwege de periode wisselt coach Jeffrey Van Iersel zijn goalies. Arne Waumans uit, Jelle Lievens in. Vier minuten later scoort Alexander Usenko het vierde doelpunt voor de Emiraten. Echter, een minuut later kan Iniaz Steyaert voor verweerwerk zorgen en punt hij de eerste goal voor de Belgen. Dries Blockx en Alec James zorgen voor het voorbereidende werk.

In de zevende minuut van de derde periode krijgen de Belgen twee opportuniteiten om te scoren. Twee powerplays volgen elkaar op. De eerste zonder resultaat, maar de tweede wordt mooi afgewerkt met een doelpunt, opnieuw Steyaert die de puck in de UAE-netten knalt, opgezet door Vadim Gyesbreghs en Alec James. Met nog vijf minuten op de klok kan Gyesbreghs de kloof nog verder dichten. De Belgen gaan bijgevolg op zoek naar de gelijkmaker om de wedstrijd in de verlengingen te slepen. Goalie Lievens wordt vervangen voor een zesde veldspeler. De Belgen zetten de druk hoog op het doel van hun tegenstander. Tevergeefs echter. De Belgen verliezen nipt deze wedstrijd tegen een sterke tegenstander.

Coach Jeffrey Van Iersel is kort in zijn commentaar. "We hadden een slechte start en dat kwam ons duur te staan, terwijl de keeper van de tegenstander ook uitblonk in het net."

Eindscore BEL vs. UAE: 3-4 (0-2; 1-2; 2-0) met doelpunten van Iniaz Steyaert (2) & Vadim Gyesbreghs.

MVP Match Team Belgium: #22 Iniaz Steyaert