WK U18 Dames: Belgische dames U18 verslaan ook gastland Bulgarije WK U18 Dames: Belgische dames U18 verslaan ook gastland Bulgarije

SOFIA – Vandaag, 1 februari, was de vijfde en laatste speeldag van het nationale damesteam U18 op het WK DIV2B in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. De tegenstander van deze vijfde speeldag was gastland Bulgarije. De thuisploeg is nooit een evidente tegenstander wegens het thuisvoordeel en zeker niet als laatste wedstrijd na een vermoeiend toernooi. Zonder de inzet van de wedstrijd te minimaliseren: zilver voor de winnaar, brons voor de verliezer.

De constante druk van de Bulgaren is hoog, maar de Belgen bijten van zich af. Halverwege de eerste periode slikken onze meiden echter een eerste tegendoelpunt. Twee minuten later zet Abby AZITEMINA KUDIDILA evenwel de score voor Team Belgium gelijk!

Onmiddellijke focus van onze meiden in de tweede periode. Nog geen halve minuut na de face-off scoort Anke STEENO via een combinatie van Noor MEULEBROUCK en Louise PAULISSEN! Onze meiden zijn op dreef en zij verhogen de druk ditmaal op het Bulgaarse doel … en met succes … In het geharrewar voor het Bulgaarse doel knalt Noor MEULEBROUCK de puck tegen de netten! De kloof wordt breder, echter niet voor lang. Want in een snelle tegenaanval dichten de Bulgaren de kloof met een tweede doelpunt. Met elk team een speler in de strafbank drukt Team Belgium opnieuw zijn stempel in het verdedigingsvak van de Bulgaren via Louise PAULISSEN die op voorzet van Anke STEENO de vierde goal voor Team Belgium scoort. Onze meiden zijn echt wel op dreef. Halverwege de periode verbreedt Anke STEENO verder de kloof via Noor MEULEBROUCK. De Bulgaren zijn echter nog niet ingedommeld en scoren vrijwel onmiddellijk tegen.

In de laatste periode blijven onze meiden ervoor gaan. Camille SOMMERSCHUH zet de zes op het scorebord. Met nog vijf minuten op de klok scoren de Bulgaren hun vierde doelpunt, maar tevergeefs. Wat een prestatie voor een eerste deelname aan een WK!

Eindscore: BUL-BEL: 4-6 (1-1; 2-4; 1-1) met doelpunten van Abby AZITEMINA KUDIDILA, Anke STEENO (2), Noor MEULEBROUCK & Louise PAULISSEN

MVP Team Belgium: #17 Louise PAULISSEN