WK U20: Belgen zetten ook Chinese Taipei opzij WK U20: Belgen zetten ook Chinese Taipei opzij

REYKJAVIK – Vandaag, 20 januari, rondde Team Belgium U20 ook de vierde wedstrijd op het WK in het IJslandse Reykjavik succesvol af. De Belgen domineerden de ganse wedstrijd tegen een toch wel sterk schaatsend Taipei dat het de Belgen niet gemakkelijk maakte. Rik CUYLEN scoorde evenwel in de eerste minuut van de wedstrijd op assist van Thijs VREYS, terwijl Yarne VAEREWYCK amper 50 seconden later de twee op het scorebord zette via Warre VANMONTFORT en Stijn RAEYMAEKERS. Halverwege de eerste periode is het opnieuw raak voor de Belgen. Alweer Rik Cuylen, ditmaal op voorzet van Tobi GENTRY. Met nog 15 seconden op de klok wordt de kloof nog verder verbreed. Lowie Vreys markeert de treffer, op voorzet van broer Thijs en Axel VAN GORP.

De tweede periode wordt er veel heen en weer geschaatst en krijgen de Belgen enkele kansen, die jammer genoeg niet worden benut. Ook de laatste periode blijven beide teams druk zetten zonder veel resultaat … tot in de 55ste minuut. Warre VAN MONTFOORT knalt via Eneas PALMAERTS de puck voorbij Taipei goalie KAO Hao-Hsuan. Het lijkt wel of voor de Belgen de wedstrijd reeds voorbij is. Voor de Team Taipei echter niet. Ze houden de druk hoog en met resultaat. In de 58ste minuut verschalken ze tweemaal de Belgen. Taipei ziet een waterkans en met nog iets meer dan een minuut in de reguliere speeltijd vervangt de coach de goalie voor een zesde speler. Taipei blijft druk zetten, maar verliest de puck. Yarne VAEREWYCK recupereert, en schaatst in een breakaway ongehinderd naar het lege doel van de tegenstander om er de puck in te droppen.

Eindscore: 2-6 (0-4; 0-0, 2-2) met doelpunten van Rik Cuylen (2), Thijs Vreys, Yarne Vaerewyck (2) en Warre Van Montfoort.

“We begonnen zoals we elke wedstrijd moeten beginnen. Door een goede voorsprong te nemen, kregen we de kans om iedereen in de wedstrijd aan zet te brengen. Na dit toch wel knappe parcours zijn onze jongens heel gemotiveerd en klaar voor de laatste wedstrijd tegen Servië,” aldus de reactie van een tevreden coach Gil Paelinck na de wedstrijd.

MVP Team Belgium: Warre Van Montfoort